Header image  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
INGREDIENTEN

De cosmetische- en haarverzorgingindustrie zit vol misvattingen en foutieve informatie ten aanzien van de ingrediënten die in de producten worden gebruikt. Bij Karpati Natural Hair Care is het onze prioriteit om kwalitatieve, uit de natuur gewonnen ingrediënten voor al onze formules te gebruiken.

Af en toe, wanneer een natuurlijk gewonnen ingrediënt niet kan worden gevonden om een functie van een product naar tevredenheid in te vullen, kiezen wij zorgvuldig een onschadelijk synthetisch ingrediënt om aan die vereisten te voldoen. De grootste zorg wordt in acht genomen om deze producten zo veilig mogelijk te maken, zónder dat hun doeltreffendheid verloren gaat.

Voor wat betreft "biologisch", is onze mening dat deze term uitsluitend bij voedsel- en productie-uitingen zou moeten worden gebruikt, waar het authentiek voor geschikt kan worden verklaard. Van de meeste haarverzorgingbedrijven die zich bezighouden in de “gezondheids”-sector, gebruikt minder dan 3% "biologisch" materiaal in hun producten en gebruiken zij de term "100% gewaarmerkte biologische ingrediënten gebruikt" op hun volledig verpakking, hetgeen doelbewust het publiek met dit soort manipulatie bedriegt. Deze "biologische" ingrediënten zijn gewoonlijk slechts nuttig bij het verstrekken van een geur en bieden geen echt voordeel aan het product. Over het algemeen geloven wij niet dat de term "biologisch" gebruik waarborgt in de ‘persoonlijke producten’ - sector.

Ingrediënten met hoofdzakelijk chemische namen die in de Karpati Natural Hair Care producten worden gebruikt:

  • Cocamidopropyleen Betaïne - Gewonnen uit kokosolie; veilig, huidvriendelijk reinigingsmiddel voor zowel huid als haar, dat op een effectieve wijze oppervlakkig vet, vuil en bacteriën verwijdert  zonder schuren of uitdrogen van de gevoelige huid.
  • Disodium Cocoamfodiacetaat - Gewonnen uit kokosolie; dezelfde eigenschappen als Cocamidopropyleen Betaïne .
  • Panthenol - Provitamine B5, Gewonnen uit rijstvliezen; bevochtigt diepgaand en heelt.
  • Sodium Lauroyl Glutamaat - Gewonnen uit kokosolie en glutamaat-aminozuur; reinigt, beschermt en herstelt.
  • Sodium Lauroyl Sarcosinaat - Gewonnen uit kokosolie; zelfde eigenschappen zoals Cocamidopropyleen Betaïne.
  • Campres - een veilig, parabenenvrij, formaldehydevrij gevormd conserveringsmiddel dat in zeer kleine hoeveelheden wordt gebruikt om onze producten bacterievrij en stabiel te houden. Dit conserveringsmiddel is speciaal ontwikkeld voor dit productengamma.
  • Gedeïoniseerd Water – Water vrij gemaakt van "ionen" ervoor zorgend, dat potentiële chemische bijwerkingen worden verminderd.
  • Cetearyl Alcohol – Een lichte, wasachtige substantie die wordt gewonnen uit kokosolie; verzachter en emulgator. Voorziet producten van romigheid.
  • Cetrimonium Chloride – Gewonnen uit kokosnoot; conditionerend, zacht wordend en vervliegend reductiemiddel.
  • Decyl Oleaat - Verzachter gewonnen uit kokosnootolie en plantaardige olie.
  • PPG-20 Methyl Glucose Ether - Emulgator & bevochtiger die uit de suikers van granen wordt gewonnen.
  • Citroenzuur - Vitamine C gewonnen uit citrusvruchten; een natuurlijk conserveringsmiddel dat de juiste zuurgraad handhaaft in producten.
  • Polawas - Dit is een zelfemulgerende was die een verbazingwekkende zachte component toevoegt aan uw crème. Verstrekt massa en volume van de crème en vormt  een betrouwbare en makkelijk te gebruiken emulgator.
  • Plantaardige Glycerine – Gewonnen uit plantaardige olie; bevochtiger, emulgator en huidverzachtende werkstof.
  • Gefractioneerde Kokosolie (Caprische Caprylische Triglyceride) - Gedistilleerde kokosolie die als emulgator wordt gebruikt en welke verzachtend werkt.
  • Glyceryl Stearaat - Is gewonnen uit plantaardige vetzuren; emulgator die rustgevend is en welke verzacht.
  • Stearinezuur –  Dezelfde eigenschappen als Glyceryl Stearaat.
  • Acrylaten/C12-22 Alkylmethacrylaat Copolymeer - Ingrediënt dat wordt gebruikt om massa toe te voegen, verstrekt fixatie en beschermt het haar tegen de luchtvochtigheid.
  • Allantoïne - Gewonnen uit smeerwortel; bevordert het helingsproces, beschermt en verzacht, ontstekingremmend.
  • Suttocide A - Conserveringsmiddel gewonnen uit Glycine.
  • Polysorbaat - Gewonnen uit vetzuren; gebruikt als emulgator en oplosmiddel om het mengen te vergemakkelijken tussen ingrediënten op waterbasis en ingrediënten op oliebasis.
  • Glycol Stearaat - Is gewonnen uit plantaardige oliën; bevochtiger en verzachtend middel.
  • PVP - Complex fixatiemiddel dat uitzonderlijke helderheid en flexibiliteit aan het haar toevoegt.
  • Lauryl Pyrrolidine - Bindmiddel gewonnen uit groenten.
  • Hydroxy Acrylaten Copolymeer - Dezelfde eigenschappen zoals Acrylaten/C12-22 Alkylmethacrylaat Copolymeer.
  • Polyquaternium-28 – Conditionerend middel gewonnen uit houtpulp.
  • Lauryl Glucoside – Capillair(haarzakje)-actieve stof* gewonnen uit de suikers van maïszetmeel en vetzuren. (*Ook wel: oppervlakte-actieve stof)
  • Quaternium-18 - Emulgator gewonnen uit plantencellulose. (=plantencelstof)
  • Isododecanol - Emulgator en verzachtend middel dat uit plantaardige oliën wordt gewonnen.
  • Quarternium-80 - Vitamine E derivaat dat als conditionerend bestanddeel wordt gebruikt.
  • Gehydroliseerde Keratine - Proteïne die bevochtigt & versterkt.
  • Ceteareth-20 - Gewonnen uit een mengsel van cetyl- en stearylalcoholen uit kokosolie; verzachtend.
  • Diazolidinyl Urea – Een parabenenvrij, formaldehydevrij vormend conserveringsmiddel. Rapporten hebben uitgewezen dat Diazolidinyl Urea formaldehyde opwekkend is, maar er zijn geen aanwijzingen dat het gebruik van Diazolidinyl Urea, zoals dat in cosmetische producten wordt gebruikt, formaldehyde bij concentraties zou vrijgeven die de grenzen overschrijden welke worden geadviseerd voor formaldehyde.
  • Dimethicoon - Is gewonnen uit kiezelzuur (een natuurlijk voorkomend bestanddeel van zand en kwarts); verzachtend middel, waterafstotend, voegt glans toe aan huid en haar.
  • Dicocoylethyl Hydroxyethylmonium - antistatisch & conditionerend bestanddeel dat uit kokosolie wordt gewonnen.
  • Polyquaternium-7 – Conditionerend middel gewonnen uit kokosolie.
  • PEG-75 – Bevochtigend bestanddeel dat het product stabiliseert onder diverse omstandigheden; in het bijzonder bij hitte van haardrogers en föhns.
  • Disodium EDTA - Stabilisator in cosmetische producten met een bindende samenstelling. Verhindert ingrediënten om zich te hechten aan om het even welke micro-elementen die aanwezig kunnen zijn. Indien deze minerale micro-elementen binden met andere ingrediënten, kunt u ongewenste veranderingen in het product krijgen, welke de textuur, consistentie of zelfs de geur van het product kunnen beïnvloeden. De afkorting EDTA betekent Ethyleen Diamine Tetra Azijnzuur en er zijn geen bekende nadelige bijwerkingen van deze chemische samenstelling indien gebruikt in cosmetische toepassingen.